סלט

הסודות להכנת מתכונים טבעוניים מוצלחים

מחפשים דרך לשדרג את המנות הטבעוניות שאתם מבשלים? קבלו את כל הטיפים שיגרמו לאורחים שלכם ללקק את השפתיים

בישול טבעוני יכול להיות לעיתים מרתיע ומאתגר. לא תמיד אנחנו יודעים כיצד להכין מנות שיהיו טעימות ומצלחות גם ללא שימוש בבשר, דגים, חלב, דבש וביצים. אלא שבעזרת כמה סודות וטכניקות, ניתן להכין מנות טבעוניות מופלאות שיגרמו לכל מי שיטעם אותן להתענג. אז הנה לפניכם כמה מסודות הבישול הטבעוני שכדאי לכם לאמץ. 

שילוב של חומרי גלם קרים עם תבשילים 

הדרך לשדרג כל מנה ולהפוך אותה ממנה משעממת וצפויה למנה מבריקה, היא באמצעות שילוב של חומרי גלם נאים (שלא בושלו) יחד עם מנות שעברו בישול. לדוגמה, תוכלו לערבב בטטות שבושלו בתנור ביחד עם סלט חסה רענן, או לערבב חתיכות תפוז טריות עם קדרת ירקות שורש. הבדלי הטמפרטורות של חומרי הגלם השונים יעצימו את המנה ויצרו חגיגה בפה. 

אוכל טבעוני
מומלץ מאוד לרכוש ירקות ופירות משווקים אורגניים, המבטיחים לכם תוצרת חקלאית טובה

טריות, טריות, טריות

כאשר אתם מכינים מנות טבעוניות, חשוב מאוד להשתמש בתוצרת טרייה ככל האפשר. אין כמו הטעם של ירקות ופירות שזה עתה נקטפו. העגבניות סקסיות יותר, הדלעות מתוקה יותר ופירות היער עזים יותר. מומלץ מאוד לרכוש ירקות ופירות משווקים אורגניים, המבטיחים לכם תוצרת חקלאית שלא עברה ריסוס עם חומרי הדברה. 

הירשמו לסדנת בישול טבעוני

עם כל הכבוד לבלוגים ולספרי בישול, אין כמו לגשת לשיעור וללמוד ממדריך מנוסה כיצד לבשל מנות טעימות. ברחבי הארץ ישנם מגוון רחב של סדנאות בישול טבעוני, אליהן תוכלו להגיע עם בן הזוג, עם חברים, עם משפחה או לבד. בסדנה תרכשו טכניקות שיסייעו לכם בבישול הטבעוני ויעשירו את הידע שלכם במטבח. 

שתהיי לי הסכין

כדי להיות טבח טוב צריך כישרון וניסיון, אבל גם חשוב להקפיד על שימוש נכון בסכין טובה ואיכותית. ממש כמו שצייר זקוק לסט של מכחולים איכותיים, גם אתם חייבים לרכוש סכינים איכותיות שיעשו הבדל משמעותי באופן הבישול שלכם. מומלץ לבחור בסכין בעלת להב נירוסטה שנחשבת לעמידה מאוד. כדאי מידי פעם לשנן את הסכין כדי לשמור עליה חדה, כך שתמיד תצליחו לחתוך את חומרי הגלם כראוי. את התוצאה ניתן יהיה לראות במנות שלכם. 

סכין שף
מומלץ לבחור בסכין בעלת להב נירוסטה שנחשבת לעמידה מאוד

השתמשו בטכניקות בישול שונות

האופן שבו אתם מבשלים משפיע על הטעם. לכן, אם למשל עד היום נהגתם בעיקר לאדות את הירקות, נסו לבשל אותן בטכניקות אחרות כמו טיגון או צלייה בתנור. אתם תיווכחו לראות שהמנות שכל כך התרגלתם אליהן פתאום מקבלות פאן שונה לחלוטין. 

מרכיבים שישדרגו לכם את המנה

אחת מהדרכים לשדרג את המנות שלכם היא להשתמש במוצרים מקבילים לחלב כמו שמן קוקוס או חלב שקדים. לחלופין תוכלו להוסיף שומנים בלתי רווים כמו אבוקדו וחמאת אגוזים שיעשירו כל תבשיל. אנחנו ממליצים לכם גם להשתמש בפטריות ובלבבות ארטישוק כדי לקבל מרקם של בשר, כל זאת מבלי לפגוע באף יצור חי על פני האדמה. 

ספגטי ברוטב עגבניות
ספגטי ברוטב עגבניות – המאכל הפופולרי ביותר באיטליה

חקרו מטבחים מכל העולם

בכל רחבי הגלובוס ישנם טבעונים, ומרבית סוגי המטבחים ברחבי העולם כוללים מנות שאינן מבוססות על מוצרים מהחי. כך למשל, בהודו נוהגים לאכול קארי חומוס או לחם שטוח הנקרא דאל, במקסיקו נפוצות מנות טבעוניות כמו אורז, שעועית וטורטיות תירס המוגשות עם סלסה וגוואקמולי, בסין תוכלו ליהנות מירקות מוקפצים וטופו, המאכל הפופולרי באיטליה הוא ספגטי ברוטב עגבניות, ואצלנו בישראל אפשר לזלול חומוס, פיתות ופלאפל.

אתם מוזמנים להתנסות במגוון המטבחים הללו ולהכין מנות שיגרמו לכם להרגיש כאילו עליתם על מטוס וקפצתם לחו״ל. 

למגוון מתכונים טבעוניים בקרו בבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *