פנקייקס

מתכונים בעשר דקות – הכנה מהירה, עונג אין סופי

לימודים, עבודה, הילדים, החברים ומחויבויות אחרות – למי יש זמן להשקיע בבישול? יש שבועות שחולפים ביעף ולפני שהספקנו לומר "לילה טוב" ביום ראשון, כבר מגיע המוצ"ש שאחריו. איך מכינים מנות שגם הילדים הכי קשוחים לא יעמדו בפניהן?

ריכזנו את רשימת המאכלים הבלתי מנוצחים לילדים, לילדים גדולים, לסטודנטים, להורים ולהורים שרוצים להיות ילדים לפעמים – כי לכולנו מותר.

לארוחת בוקר – קרפ חם ומתוק

קרפ יכול להיות פתיחה טובה לכל בוקר ואם הוא מלווה בתוספות הנכונות, הוא גם הופך את הבוקר למלא שמחה. המתיקות הנמסה בפה, המרקם הנימוח והחמימות של רוטב השוקולד הם הדרך הטובה ביותר לפתוח את היום.

אלפי מתכונים מחכים לכם באתר סוגת

הרכיבים ל-6 מנות

כוס קמח לבן
כף סוכר
¼ כפית סודה לשתייה
¾ כוס חלב או חלב צמחי
25 גרם חמאה מומסת
ביצה
¼ כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
את כל המצרכים מכניסים לקערה ומערבבים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה. את השמן משאירים בחוץ כמובן שכן הוא משמש לטיגון. משמנים מחבת בשמן ויוצקים מהרביכה לשמן החם תוך טיגון של שתי דקות מכל צד. על הקרפ תוכלו למרוח ממרח שוקולד, ריבה, ריבת חלב או כל מה שמעורר חשק… בתיאבון!

קרפ צרפתי
קרפ צרפתי עם קצפת

לבית הספר/ לעבודה – לחם יאמי מטחינה וסילאן

לחם עשיר וטעים שקשה לסרב לו, ואפילו החברים שלכם למשרד/ לכיתה עלולים לחסל לכם אותו. ראו הוזהרתם! לחם טחינה וסילאן עשוי מקמח תפוחי אדמה ומסיבה זוהוא מתאים גם לפסח.

הרכיבים הם די פשוטים:

½ כוס טחינה גולמית משובחת
2 כפול סילאן
כפית אבקת אפייה
לחם מלוח: ½ כפית מלח
לחם מתוק: ½ כפית סוכר
1 כוס קמח תפוחי אדמה
4 ביצים טרופות
שומשום
הוראות הכנה:
מערבבים את הסילאן ואת אבקת האפייה, מוסיפים בהדרגה מלח וקמח ומערבבים את הכל היטב. ממשיכים לבחוש ותוך כדי מוסיפים את הביצים. את הבלילה מכניסים לתוך תבנית משומנת, זורים מעט שומשום ואופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות. הריח, המרקם והטעם… מעדן!

לארוחת צהריים – לביבות מתפצפצות בפה

אם הילדים שלכם אוכלים מעט מדי ולא מוכנים לנסות דברים חדשים, משוגעים על צ'יפס אבל לא נוגעים בתפוחי אדמה, הינה פתרון מושלם: לביבות תפוחי אדמה אפויות או מטוגנות שניתן להכין בוורסיה הדיאטטית או בוורסיה המטוגנת כך שהילדים שלכם יוכלו לבחור בדיוק את מה שהם אוהבים.


רכיבים:

5 תפוחי אדמה
בצל גדול
½ צרור כוסברה קצוצה
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כוס פרורי לחם
½ כוס סולת
2 ביצים
כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל שחור
½ כפית כורכום
½ כפית כמות
הוראות הכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה והבצל ומגררים אותם בפומפייה או במעבד מזון. סוחטים את הירקות ואת הנוזלים מצרפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים. מהעיסה מלבבים לביבות לפי הגודל הרצוי. ללביבות מטוגנות, מעבירים למחבת בשמן חצי עמוק. לקבלת לביבות אפויות, ניתן להבריש את הקציצות בשמן זית, להעביר לתבנית משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות אפייה מכל צד.

סלט פטריות
סלט פטריות בהכנה

לארוחת ערב – סלט פטריות חם

מי לא אוהב פטריות? פטריות חמות הופכות את החורף לחוויה מטריפה וכל מה שנדרש מכם הוא להתיישב מול הטלוויזיה, לנשנש סלט פטריות חם ומרק ולשקוע בסרט האהוב עליכם. בתוך פחות מ-10 דקות אתם מכינים את ארוחת הערב המושלמת. איך עושים את זה?

לסלט פטריות חם

רכיבים:
3-4 קישואים קטנים פרוסים
300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
כף שמן
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
עלה רוזמרין קצוץ
הוראות הכנה
במחבת טפלון מחממים כף שמן ומטגנים את פרוסות הקישוא כדקה וחצי מכל צד. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה למשך 2-3 דקות או עד שהפטריות משחימות. מוסיפים למחבת את פירורי הלחם, הרוזמרין, המלח והפלפל ומערבבים בעדינות כדי לא להרוס את שלמות הרכיבים. כשהמרכיבים רכים, מורידים מהאש ומגישים חמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *