תנסו לעשות חשבון, חשבון פשוט (לא אלגוריתם מורכב או משהו): כמה פעמים הזמנתם משלוחי אוכל בשנה האחרונה? לא חייבים מספר מדויק די בהערכה כללית. עכשיו שאלו את עצמכם כמה פעמים הזמנתם משלוחים לפני 7 שנים?
רוב האנשים ששואלים אותם שאלה זו מעידים כי בשנה האחרונה הם הזמינו הרבה יותר משלוחי אוכל מאשר לפני 5 שנים או 7 שנים והם ממש לא לבד. מדובר בתופעה שמתרחבת ונראה כי אנחנו רק בתחילתו של שינוי נרחב יותר, בעתיד הקרוב אנחנו צפויים להרגיש אותו ביתר שאת.
זינוק מטאורי בתעשיית המשלוחים
על פי ממאמר שפורסם לאחרונה בפורבס עולה כי תעשיית משלוחי האוכל בארצות הברית צמחה ב-100% בשנה האחרונה. זו עליה תלולה מאוד והיא בהחלט מסמנת את הכיוון שאליו פנינו מועדות.

החיים בעידן החדש
השינויים בהרגלי הצריכה שלנו הם תוצאה ישירה של העידן החדש שבו אנחנו חיים. יש עלינו היום הרבה יותר לחץ מאשר בעבר. במקביל יש היום גם שפע של טכנולוגיות חדשות, וטכנולוגיות אלו משנות את האופן שבו אנחנו צורכים, אוכלים, מתנהגים ועובדים.
חדירת האינטרנט לחיי היום יום שלנו, הסביבה האורבנית שהולכת ונהיית צפופה יותר ויותר, קצב החיים מהיר יותר, שעות העבודה שלנו ארוכות יותר ונראה שאנחנו נמצאים בחיפוש מתמיד אחר שעות פנאי ופתרונות אלטרנטיביים שיפחיתו קצת מנטל החיים המודרניים והתובעניים.
הטכנולוגיה משנה את חיינו, לטוב ולרע
אין ספק שלטכנולוגיה יש השפעה עצומה על אורח החיים שלנו. היא משנה את ההרגלים שלנו, את תפיסת העולם שלנו, את ההתנהגות שלנו ואפילו את המזון שאנחנו צורכים. פעם, לפני לא הרבה שנים בכלל, משפחות היו נאספות מדי ערב ואוכלות לפחות ארוחה אחת בצוותא. זה קרה על בסיס יומיומי ממש, מדי ערב. אימא או אבא הכינו אוכל והיינו אוכלים ביחד.
אך היום, בגלל הטלפונים החכמים והאפליקציות שמגיעות איתם, הרגלי האכילה שלנו השתנו מהקצה לקצה. יש היום מגוון די עשיר של אפליקציות משלוחים ויש גם מבחר רחב יותר של סוגי מזון שעומדים לבחירתנו.
טכנולוגיה מנחה את ההעדפות התזונתיות שלנו
הטכנולוגיה משנה, כאמור, את הבחירות התזונתיות שלנו והופכת אותנו להרבה יותר מודעים ובררניים. ומה הפלא?, עם אפליקציות שמגלות לנו בתוך שניות כמה קלוריות יש בכל מזון, יישומים שמודדים לנו לחץ דם, שומנים או מהירות ריצה – כבר אי אפשר למכור לנו חתלתולים בשק. אז נכון, אנחנו אמנם מזמינים יותר משלוחי אוכל בחוץ, אך אנחנו לא מזמינים כל סוג של אוכל. חשוב לנו היום להזמין אוכל בריא, מזין איכותי.

מסעדות ממנפות את הטכנולוגיה כדי לשרוד בעולם תחרותי
עם העלייה המטאורית בכמות המשלוחים שמשקי הבית מבצעים, מסעדות מחשבות מסלול מחדש ומבינות שאם הן לא יתאימו את עצמן לעידן החדש הן פשוט לא ישרדו. וכדי לשרוד בשוק כל כך תחרותי מסעדנים כבר מתחילים לחשוב לא רק על אילו מנות להציע לקהל לקוחותיהם הם מתחילים לחשוב גם על כיצד הם מכינים את האוכל, איך ניתן לשמר ולשנע אוכל וכיצד ניתן למנף את הטכנולוגיות החדשות.
עד לא מכבר משלוחי אוכל היו שם נרדף להזמנת פיצה או אוכל סיני. היום מסעדות מכל סוג, לרבות מסעדות גורמה ומסעדות בריאות,מציעות שירותי משלוחים כדי לעמוד בקצב וכדי לעמוד בתחרות.
מה צופן לו העתיד
בוודאי לא תופתעו לגלות שצעירים הם אלו שמשנים את חוקי המשחק בתעשיית המזון. בני הגילאים 18-40 הם האוכלוסייה שמבצעת הכי הרבה הזמנות משלוחים, אוכלוסייה שמרבים לכנות אותה המילניאל'ס (בני דור המילניום החדש). המומחים טוענים שלא רחוק היום שבו מרבית הארוחות לא יוכנו כלל בבית, אלא יגיעו אל הסועד מבחוץ בעזרת אפליקציות וטכנולוגיות חדשות. אולי אפילו יהיו אלו רובוטים שיכינו עבורנו את האוכל.
ואם נוסיף לזה את העובדה שאפשרויות השינוע של אוכל הופכות לזולות יותר ואוטומטיות יותר (משלוחי אוכל עם דאונים ומזל"טים, למשל) ואת העלייה במודעות לצריכת אוכל שיוצר מקומית – אז כנראה שבעתיד הקרוב משלוחי מזון גם צפויים להיות האופציה המשתלמת יותר כלכלית ובריאותית.